TING JEG LIKER MED Å JOBBE I BARNEHAGE

Gjett hva som endelig skjer i dag!? Jo, fra og med denne uken kan voksne drive med organisert innendørs aktivitet igjen! Med andre ord så har jeg dansing i kveld og jeg gleder meg veldig til å komme i gang igjen! Det har bare vært en dansetime inne i år på grunn av corona, så dette har vært savnet.

En stund nå har jeg jobbet litt i barnehage for å få litt arbeidserfaring og der trives jeg skikkelig! Akkurat nå er det satt på pause av hensyn til smittevern til de på avdelingen, men planen er å forhåpentligvis komme meg tilbake til barnehagen når smittetrykket synker. Den tiden jeg har vært i barnehagen har jeg gjort meg en del erfaringer jeg ønsker å dele med dere, for kanskje er det til hjelp hvis noen av dere vurderer å begynne i barnehage. Eller så kan det være artig å lese for å få et lite innblikk i hverdagen i en barnehage. 

Å kunne være en trygg person for barna – det er så fint med den tilliten og det båndet som skapes. Om det så er barn som  trenger trøst, noen som vil sitte på fanget mens man leser, noen som vil ha hadeklem når du skal gå, noen som vil ha deg med i leken eller noen som har lyst til å dele noe gøy de har opplevd med deg. Barn er små mennesker og de har så mye på hjertet, det er fint å få være med å ta del i hverdagen deres og være der for dem.

Ingen dager er like – selvfølgelig er det jo visse rutiner, blant annet med måltider, oppvask, at man er ute og slikt. Men samtidig så skjer det så mye forskjellig hver dag! Noen dager er det noe spesielt på programmet (feks bursdag, turdag eller lage noe), mens andre dager er vanlige. Da kan det være en dag med mye utelek, en dag hvor mange kanskje vil lese, en dag hvor mange er opptatt av tegning, en dag noen har litt ekstra energi, en dag hvor noen finner ut at de vil sette i gang et prosjekt for barna og så mye mer. I tillegg så er det jo mange personer under samme tak og alle har jo sine interesser og sin personlighet. Det er iallfall spennende dager med stor variasjon!

Kreativiteten – selv er jeg en kreativ person og jeg elsker å jobbe med kreative ting. Da passer det kjempefint å jobbe i barnehage! Det er så mye kreativt man kan gjøre med barna, blant annet å tegne, perle eller bygge pluss pluss. Så er det også veldig gøy å sette i gang noen kreative prosjekter! Det kan være å lage minidisko med musikk, bygge snømann, male på kongler eller lage noe helt annet. Gøy for meg og gøy for barna haha!

 

Kunne du tenkt deg å jobbe i barnehage?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg