GASTROSKOPI + HILS PÅ PLANTENE VÅRE

Dagen i dag hadde jeg gruet meg en del til, jeg hadde nemlig time for gastroskopi. Da jeg skulle prøve å ta det for flere år siden fikk jeg helt panikk og fikk ikke gjennomført det. Denne gangen skulle jeg derimot ta det et annet sted hvor de også kunne tilby beroligende. Mamma var så grei at hun kjørte meg til Skien, ventet på meg og så kjørte meg hjem. Jeg fikk litt dårlig samvittighet for at det tok lenger tid enn planlagt, men heldigvis gikk det akkurat med tanke på jobbetidene til mamma.

På klinikken satte de inn en veneflot hvor jeg skulle få beroliggende og jeg sovnet faktisk tvert. Det var utrolig greit å sove gjennom hele greia, men jeg sov jo en stund etter vi var ferdig og så måtte jeg sitte på klinikken en stund etterpå for jeg var jo helt borte. Dere skulle sett de meldingene jeg sendte til foreldrene mine, Andreas og Anniken hahah.

Da jeg kom hjem slappet jeg av litt, spiste og etter at jeg var litt mer normal igjen dro jeg ut med Anniken for å bli med hun på noen ærend. Vi var blant annet innom Plantasjen og det er et sted jeg virkelig liker å være. Jeg vet ikke om det er jeg som er sær eller ikke, men det er så koselig å se på alle blomstene og plantene. Vi fikk også strikket litt sammen før hun kjørte meg hjem. Men nå skriver jeg meg bort, for dette innlegget skulle hovedsakelig handle om plantene våre.

Akkurat nå har vi tre planter inne, i tillegg til noen kaktuser. Kaktusene er ikke med på noen av bildene, men de grønne plantene våre er. Jeg har faktisk skikkelig lyst på flere planter og ønsker meg blant annet en bonzaifersken, ananasplante og et  sebraplante (som har et skikkelig vanskelig navn som er lagret på mobilen min).

Først ut er avokadoplanten min. Denne var altså et avokadostein og dere har fått sett bilder fra den bare var en stein før faktisk. Nå er det vel rundt et år siden jeg tok den ut av en avokado og begynte med den, så jeg er strålende fornøyd med det. Det blir spennende å se hvor stor det blir etterhvert!

 

Plante nummer to og bildene jeg var skikkelig uheldig med haha. Dette er en Svigermors tunge jeg fikk av mormor for veldig lenge siden. Siden den gang har det blitt veldig mye høyere og fått en del nye skudd. Denne planten er skikkelig lett å ta vare på og kan anbefales om man vil bli en plantemamma for første gang.

 

Sist ut er dette treet vi kjøpte for to år siden eller noe sånt og som jeg ikke helt vet om er død eller ei. Selve stammen og greinene virker jo ganske døde, men bladene er jo grønne, så alt håp kan jo ikke være ute.. Om noen har noen tips til denne så skrik gjerne ut. Jeg husker dessverre ikke hva denne planta heter.

 

Har du noen planter og har du noen tips til meg?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg