TEITE TING FOLK BLIR SHAMET FOR

Jeg burde ha banket i bordet etter jeg sa at jeg er i en mye bedre periode, for de to siste dagene gikk ikke så bra hehe. Jeg er heldigvis back on track nå altså:) I dag har jeg fått gjort litt hjemme og det føles godt! Egentlig skulle jeg ta noen bilder også, men det får jeg nesten utsette til i morgen. Da skal jeg møte ei venninne jeg ikke har sett på alt for lenge også, så det blir koselig! Nå er jeg nesten akkurat ferdig med å spise middag og snart tenkte jeg meg en tur på trening. Jeg må bare komme meg opp fra sofaen først…

Av en eller annen rar grunn blir man fort shamet av ting jeg virkelig ikke kan forstå meg på. Ting som ikke påvirker noen negativt, men som likevel “ikke er greit” sett i noen folk sine øyne. Dette er nødvendigvis ikke ting jeg har opplevd selv, men holdninger jeg har vært vitne til gjentatte ganger både i det virkelige liv og på sosiale medier. Jeg har så mange andre ting på lager, men det får gå med fire ting for nå.

Kaffe
Drikker du kaffe sa du? Da må det være svart kaffe uten noe i, hvis ikke er du fjortis. Hvis man ikke liker svart kaffe, men kun kaffe latte, kaffe mocca og lignende er man liksom ikke innafor. Da er man barnslig. Men hallo, la meg nå kose meg med min kaffe latte da! Hvorfor i all verden skal jeg sitte og tvinge i meg noe jeg ikke liker?


Jenter som snuser

Ok, du står helt fritt til å ikke like snus eller til å ikke like at noen snuser. Den skjønner jeg jo til en viss grad, selvom det som regel ikke påvirker de rundt en. Problemet er at mange har visst et problem med at jenter snuser. Det er liksom ekkelt det, mens gutter som snuser er helt okay. Hvor i all verden er logikken i det!? Enten så får man like det eller så får man ikke like det, uavhengig av kjønn. Ferdig snakka!


NAV
Folk tror av en eller annen grunn at hvis du går på NAV betyr det at du er lat og at du ikke har lyst til å jobbe. At du foretrekker å kose deg hjemme og synes det er greit å snylte på staten. Joda, det finnes sikkert noen av de også. Men de fleste som går på NAV går der av helt andre grunner. Kanskje de har mistet jobben? Kanskje de har vært utsatt for en arbeidsulykke? Kanskje de er kronisk syke? Kanskje de er i behandling? Man må virkelig slutte å se ned på mennesker som går på NAV, det er nemlig tusenvis av forskjellige grunner til det.

Musikksmak
La oss skru tiden tilbake litt, herlighet jeg husker hvor ille det var på den tiden Justin Bieber var veldig populær. Noen elsket han og musikken hans, noen brydde seg ikke stort (meg hehe) og noen så rett og slett ned på de som likte han. Hva skjer med det? La nå folk få lov til å høre på den musikken de liker uten å måtte føle skam, fordi DU ikke liker musikken. Dette var bare et eksempel på en artist da det var skikkelig sirkus rundt de som likte og ikke likte han er periode.

 

Noe du er enig i det er teit at folk shamer for?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg