DE SISTE DAGENE OG SVARENE PÅ SPØRSMÅLENE

Gårsdagen min ble en skikkelig effektiv dag! Jeg holdt på å vaske badet da Anni ringte å lurte på om jeg ville bli med en tur på grinda, noe som passet meg perfekt da vi hadde en del papp å bli kvitt! Samtidig fikk vi gjort en del andre ærend sammen og vi rakk også en tur innom huset deres før Anni skulle på jobb. Det er så spennende, for de pusser nemlig opp så og si hele huset. Egentlig skulle jeg også ta noen bilder i går, men på grunn av regnet tenkte jeg å utsette det til i dag..

Vel, sånn ble det ikke. Det har vært en litt drittdag i dag (egentlig i går kveld, men så har det fulgt meg videre). Heldigvis fikk jeg time med behandler i dag da hun fikk en avlysning, så det passet meg veldig fint! Så bortsett fra å snakke med behandler har jeg gjort litt hjemme i dag og kvelden skal bli brukt til strikking. Jeg har som mål å få ferdig et par med sokker i løpet av uken, så jeg håper at jeg rekker det! I morgen er det jobb og dansing, så da blir det ikke så mye tid. Men hei, her kommer svarene på spørsmålene:Har du noen tips til å ikke overspise utover det behandlere kommer med, erfaringer du selv har gjort og som kanskje kan være mer nyttig for å unngå overspisingsepisoder? Hmm, jeg føler at de fleste tipsene er behandlere flinke til å komme med. Men jeg har skrevet noen innlegg om det tidligere som man kan lese HER, HER og HER. Jeg tror også det er lurt å prøve å legge merke til egne følelser og egne mønster. Hvis du finner ut hva som får akkurat deg til å overspise er det også lettere å gjøre noe med det.

Hvordan er det å leve med bulimi i jula? Himmel og helvete, kort fortalt. Det er jo himmelen for sykdommen med all tilgangen på mat, alle selskapene og den konstante kosen med mat og kaker. Samtidig er det utrolig vanskelige for den friske meg. Det er triggere over alt og det er veldig mye fokus på mat, noe som er vondt. Det er også veldig sårt at jeg ikke på mange år har klart å ha en sjokoladekalender.

Har du noen tips til hverdagen som kommer etter en innleggelse (for sf)? Først og fremst synes jeg det er veldig viktig å planlegge tiden etter utskrivelse godt mens man fremdeles er innlagt. Å bare bli “kastet ut” i livet igjen kan være svært tøft og spesielt hvis man da ikke helt vet hva man skal gjøre. Jeg tror det også er lurt å gjøre seg en del egne tanker (hva ønsker jeg å jobbe med hjemme, hvordan skal jeg jobbe med det, hva skal jeg gjøre når det blir vanskelig, hva slags behandling skal jeg fortsette videre i osv). For min del har det også vært viktig å ikke ta meg vann over hodet. Å holde på rutiner har også vært ekstremt hjelpsomt for meg og ha noe å fylle dagene med.

Hvordan var første dag på jobb? Det gikk veldig fint, så koselig at du spør! Jeg var veldig nervøs i starten, men det gikk seg til etterhvert. Jeg gleder meg til å dra i morgen!

Hvem inspirerer deg mest? Åh, det er så mange det innen forskjellige områder. Noen inspirerer meg innen hvordan de velger å leve, noen inspirerer meg med skrivestilen sin, noen med fotografiene sine, noen med strikking, noen med styrken sin, noen med hvordan de står opp for andre. Jeg klarer rett og slett ikke å velge en person.

Hvor får du inspirasjon til stilen din? Nei altså dette er et veldig godt spørsmål og jeg lurer selv haha! Mange får jo inspirasjon fra Instagram, men jeg henger egentlig ikke så veldig mye på vanlig Instagram jeg haha. Men det hender jo at jeg kommer over en del inspirasjon når jeg først blar nedover feeden. Så har jeg også to venninner jeg digger stilen til (Mona og Ingrid).

Tips til rolige aktiviteter som ikke krever for mye overskudd? Strikking, pusle puslespill, se på serier, spille på dataen, skrive (hvis man har nok mental overskudd), lage ting ved et bord, bullet journal, tegning, fargelegging, fotografere i naturen, Yin yoga, høre på lydbok eller podcast, lese aviser eller bøker. Dette er hva jeg kom på i farten.

 

Noe mer dere lurer på?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg