Flere som er spente for i morgen? Dette blir min første 17. mai hjemme på tre år og det er faktisk tredje året jeg er innlagt på denne dagen, men i år har jeg heldigvis permisjon! Vi skal bort på brunsj i morgen og så får vi noen over hit litt senere for å grille (vi følger koronareglene altså). Så denne helgen har gått til å ordne masse hjemme og i dag har jeg stått en del på kjøkkenet. Jeg har laget rundstykker i dag og hvit sjokolademousse og snart skal jeg i gang med marengs. Resten av tilbehøret til maten skal lages i morgen og selve grillingen er jo når gjestene er her.
Uansett, forrige helg tror jeg det var fikk jeg servert noen gode proteinrundstykker hos svigermor som jeg bare måtte få oppskriften på. Siden jeg synes det er kjempegøy å eksprimentere på kjøkkenet bestemte jeg meg for å ta utgangspunkt i hennes oppskrift, men eksprimentere litt med litt forskjellig mengde og litt andre ingredienser. Både svigermor sine og mine ble skikkelig saftige og gode, med en perfekt sprø skorpe! Disse må dere bare prøve altså og under her får dere oppskrift på min versjon av rundstykkene. Vel bekomme!
Du trenger
• Litt over 5 dl glutenfrie havregryn (eventuelt vanlige havregryn om det ikke må være 100% glutenfritt)
•2 ss kesam
•2 ss solsikkefrø
•2 egg
•200g cottage cheese
•1 ts bakepulver
•Litt salt
Slik gjør du:
•Kjør alle ingrediensene sammen med en stavmixer.
•La deigen stå en liten stund så den får satt seg litt.
•Forvarm ovnen til 180 grader ca.
•Legg bakepapir på en stekerist og form rundstykker med hendene dine (jeg fikk ca 9)
•Stek midt i ovnen i ca 15 min til de har fått en nydelig gyllen farge.
•Ta risten ut av ovnen og la de avkjøle seg der.
Vil du prøve å lage disse?
//Elise Amanda
_______________________________________
Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER