MIN NYE KROPP

Denne kroppen her… den er uvant. Jeg merker det så godt. Ikke bare på klærne (for det merkes, for å si det sånn), men jeg merker det så himla godt når jeg ligger. Kroppen føles så mye tyngre, men så er den jo nettopp det også. Jeg merker det når jeg går, kroppsdeler som før ikke rørte hverandre gjør plutselig det. Rører ved hverandre.

Jeg håper at jeg en dag blir vant med denne kroppen. At jeg klarer å akseptere at jeg må enda flere kilo opp for å ligge innenfor det behandlingsteamet mitt vil jeg skal ligge. Det er så skummelt. Spiseforstyrrelsen prøver å overtale meg til å dra hjem for å gå ned i vekt. Men hva løser det da? Egentlig ikke en shit. «Men kan jeg ikke få være tynn og frisk da?» spør jeg. Joda, det kan du få lov til, sier de. Men ikke det jeg tenker på som tynn nok for meg, undervektig, det får jeg ikke lov til. Jeg skulle ønske at de samme reglene gjaldt for meg som jeg tenker om alle andre. Hvorfor kan alle andre se så fine og slanke ut på normaltvekt, bare ikke jeg? Det er det spiseforstyrrelsen forteller meg.

Så her ser dere da min mye friskere kropp ganske godt. Vektmålet er ikke nådd helt ennå, men jeg er godt på vei. Kroppen min fungere også himla mye bedre nå. Jeg blir ikke svimmel hver gang jeg reiser meg. Det føles ikke ut som om jeg har løpt et maraton når jeg har gått i femten minutter. Det føles godt, samtidig som det er skummelt. For jeg vil bli frisk, uten tvil, samtidig som jeg er livredd for det.

 

 

//Elise Amanda

3 kommentarer
    1. Når du HAR blitt frisk, vil du ikke tenke at kroppen er stor, for det er den jo ikke. Og da vil det ikke være skummelt, for da ER du jo frisk. Jeg synes det høres lurt ut som de sier, joda- lov å være tynn og frisk. Men det skal ligge på et visst sted for at det skal være sunt for helsen. Du er flink, du klarer dette <3

    2. Erkjenn og aksepter at det vil ta tid til å bli vandt med en ny kropp. Du har levd lenge i en syk kropp og det har på en måte blitt det normale for deg. Utrolig bra at du ser det positive med en friskere kropp, for det er ikke kult å fryse hele tiden, få vondt av å sitte/ligge lenge eller å være svimmel i tide og utide. Selv om helse kommer først og utseende i andre rekke kan jeg love deg at du vil være enda finere i en frisk kropp. Ikke bare fordi kroppen din, nettopp ja, er frisk, men du kommer til å stråle så mye mer💜

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg