Tjueandre juli totusenogelleve

Vi er et sterkt land med mange gode mennesker, der hver og en av oss hører til. Vi er et land som har bevist at vi virkelig kan stå sammen og vise kjærlighet mot sterkt hat. Vi er et land som er knyttet sammen som perlebånd der vi alle er perler som utgjør landet. Vi er Norge. 

At en mann sine handlinger var så grusomme, ga oss en sjanse til å la oss vise resten av verden hvor sterkt kjærlighet kan være. Jeg regner med at der er mange følelser som surrer rundt i de fleste nå, jeg vet at det er mange som har mistet noen de var utrolig glad i, jeg vet at mange ikke finner ord for hvor vondt dette er. Men jeg vil likevel be dere alle; Ikke hat, vær så snill. 

Hat er et sterkt ord og det å si man hater en person er sterkt. Jeg er forbredt for å få masse kritikk for det jeg nå kommer til å skrive og jeg kommer til å stå får det jeg skriver. Likvel vil jeg be deg om å tenke før du utgjør det en mening om hva jeg synes om saken.

For man er nemlig ikke noe bedre selv om man hater. Jeg kan rett og slett ikke si at jeg hater han, for jeg kjenner han ikke. Derimot kan jeg si at jeg hater handlingene hans mer enn det ord kan beskrive. Det er en forskjell på det å hate selve personen og det å hate diverse handlinger personen har utført. Vær så snill, ikke misforstå; jeg er på ingen måte på han sin side, tvert om! Poenget mitt er bare at dere er ikke noe bedre selv av å hate han, for dere kjenner han ikke. Handlingene hans kjenner dere og de har dere ALL rett til å hate, bare ikke hat personer uten å kjenne de. Det kommer det ingenting godt ut av.

Det er lov til å ha det vondt, det er lov til å gråte og søke trøst. Vi mennesker er skapt for å stå sammen og støtte hverandre. Følelsene våre skal ikke bli gjemt eller glemt, det skal og vil de aldri bli. På tide å virkelig vise dem. Vise alle hvor sterke og fulle av kjærlighet vi er. 

Jeg skulle så gjerne klemt hver og en av dere som på en eller annen måte er påvirket av det som skjedde 22. Juli 2011, jeg skulle så gjerne sagt at alt kommer til å bli bra. Men alt kommer ikke til å bli bra, for de vakre perlene våre kommer ikke tilbake. Det vi kan gjøre er å stå sammen – prøve å akseptere og gå videre. Og det er det jeg har tenkt til å prøv å gjøre. Hva med deg?

1 kommentar
  1. Jeg støtter deg i det du sier, men likevel, handlingene hans var også gjort av han. Det er et utrolig sterkt ord, hat, men det er mange som så klart føler det ovenfor han. Han har gjort så utrolig mye vondt mot landet vårt, mot folket vårt. Denne ene personen har knust en liten del av oss, frarøvet oss de nydelige personene. Jeg vet ikke om jeg kan gå så langt som å si at jeg hater han, for jeg har ingen direkte kobling til han og kjenner ikke mannen, men jeg misliker han noe utrolig. På grensen til hat. For han har ødelagt så mange liv – pårørende, ofre, etterlatte og en hel nasjon. Men, dette hatet han viser til sitt eget hjemland, har vi besvart med kjærlighet, og det bør vi være stolt av. Vi har trøstet de som trengs og trøstes, vi har vist respekt til alle pårørende, ofre, etterlatte og forsåvidt, hele nasjonen. Dette er en nasjonal tragedie, og han har skyld i det. Men det vi da kan gjøre mot hatet hans, er å fortsette med kjærligheten vi har vist iløpet av dette tøffe året.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg