Oppskrift-lørdag

Nå er det en liten stund siden jeg har kommet med en oppskrift og denne gangen blir det en oppskrift på fylt paprika. Denne her er veldig enkel å lage, men tar dessverre litt tid. Det positive er at dette her smaker like godt dagen etter og er en kjempegod lunsj å ta med seg på skole eller jobb. Du kan egentlig fylle paprikaen med hva du vil, men dette er en av mine favoritter for tiden. Dette trenger du for å lage 2 fylte paprikaer:

tre paprika♥en tomat♥150g risottoris♥halv grønnsaksbuljong♥en gul løk♥to-tre sopp♥mais♥salt♥pepper♥karrikrydder

Begynn med å gylne løken i en stekepanne med litt olje, samtidig som du varmer opp buljongterning og med vann i en kjele. Når løken har blitt gyllen tilsetter du risottorisen og blander den godt inn slik at risen blir helt gylden. Tilsett litt av buljongvæska og rør godt. Væska skal tilsettes jevnlig slik at risen koker i den, men vær obs på at væska ikke skal fylle hele stekepanna. Stek sopp og tomat sammen i en egen stekepanne og bland så dette inn i risottoen. Sett ovnen på 200 grader i mellomtiden. Husk å helle på mer væske, når risen har kokt i 20 minutter ca så er den ferdig. De siste minuttene av koketiden til risottoen tilsetter du 1 hakket paprika og ønsket mengde mais. Smak deg til mengden med salt, pepper og karrikrydder som du skal tilsette nå. Kutt av toppene på paprikaene og rens dem for frø (anbefaler å kjøpe noen paprikaer som står godt forresten) og fyll paprikaene med risottoen. Stekes i ovnen i 30 minutter, men etter 20 minutter kan du gjerne legge noen osteskiver på toppen av paprikaene om du liker det.

Håper det smaker!


7 kommentarer

Siste innlegg