JEG SKAL, SKAL DU?

Søndag 21. oktober er det tid for årets TV-aksjon. Dette året går pengene til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Jeg ble så glad da jeg så hva årets aksjon går til! Et varmt og inkluderende samfunn er et godt samfunn og det er dessverre alt for mange som ikke får oppleve det. Å være utenfor rammer alle aldersgrupper og det kan ramme hvem som helst. Det å kunne gi mennesker følelsen av å bli sett, følelsen av å være verdt noe og følelsen av å høre til noe er så viktig for å kunne ha det godt. 

“Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor.

Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette  rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen”

Det er mye man kan gjøre for å hjelpe til. Strekk ut en hånd om du ser noen som kunne trenge det. Inviter andre til å finne på ting med deg og inviter hun som aldri blir invitert med på noe. Gi et smil og si hei til noen du går forbi på gaten, så lite kan faktisk gjøre dagen til noen. Spør en ekstra gang om det går bra og ikke vær redd for å få høre et nei. Slike småting kan for noen bety alt. Du kan også gå med bøsse neste søndag eller bidra økonomisk til aksjonen (om du har mulighet). Jeg skal gå med bøsse, skal du?

Klikk HER for å komme til hjemmesiden til TV-aksjonen. Du kan også melde deg til å gå med bøsse der og du kan donere penger.

Ps: grunnen til at dette innlegget er postet inn under politikk er fordi jeg mener at det generelt er viktig å engasjere seg politisk for et varmere og mer inkluderende samfunn.

-Elise Amanda

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg