7 MIDDAGER FOR 2 PERSONER: 300KR

Man kan faktisk lage en god ukesmeny for to personer for ganske få penger. Jeg føler at tips til ukesmenyer som skal være billige ofte egentlig er dyrt (typ 100kr pr middag, som vil si 700kr for en uke). At det blir tatt som en selvfølge at man allerede har svært mange ingredienser hjemme eller at ukesmenyen består av ting som makaroni, nudler og posesuppe. Eventuelt at det reklameres med billig ukesmeny da porsjonsprisen er lav, samtidig som det koster veldig mye å handle inn alle ingrediensene. Ingen av delene appelerer noe særlig til meg, for å være ærlig. Heldigvis er jeg flink til å planlegge selv og kanskje kan jeg inspirere litt med denne ukesmenyen? Dette er iallfall vår ukesmeny som har vært nå nylig.

Jeg har delt en billig ukesmeny en gang før og den var det god respons på, så kanskje jeg skal gjøre det litt oftere? Det krever litt da jeg må passe på å få tatt bilder av middagene hver dag i en hel uke, men hvis flere synes det er nyttig gjør jeg det så absolutt! Under her har det blitt laget to porsjoner hver dag, men jeg har kun fotografert en porsjon da det blir penest på bildene hehe. I tillegg satt jeg igjen med noe av ingrediensene, så det kan man bruke til andre retter uken etter:) Jeg spiser forresten ikke kjøtt, bare fisk, derfor er menyen vegetarisk (noen retter er veganske) og pescetarisk.


Hakkede tomater 9kr, jasminris 29kr, tomatpure 7kr, creme fraiche 24kr, gulrøtter 20kr, kokosmelk 14kr, nett med løk 15kr, poteter 30kr, purre 9kr, paprika 15kr, currypaste 22kr, sopp 30kr, squash 18 kr, egg 17kr, x-tra fiskekaker 20kr, blomkål 15kr, frosne aspargessbønner 12kr = 306kr

Fra kjøkkenskapet: grønnsaksbuljong, sennep, hvitløk og krydder. Matvarene ble handlet på Coop Extra denne gangen, så prisene er fra den butikken.

 

Mandag: ratatouille med ris
-Kutt 2 små løk og stek blankt i litt olje. Når løken er blank tilsetter du 2/3 av squashen skjært opp i terninger, 2 fedd hvitløk grovhakket og 2/3 av paprikaen skjært opp i terninger. Stek til alt er gjennomstekt. Tilset 1 boks hakkede tomater, 2 ss tomatpure og rør godt sammen. Smak til med paprikapulver, salt, pepper og oregano. La koke til ønsket konsistens.
-Kok ris etter anvisning på pakken.

 

 

Tirsdag: fiskekaker, gulrotmos og stekte poteter
-Kok poteter i store terninger nesten møre. Hell av vannet. Kutt opp 3 fedd hvitløk og stek i en panne sammen med potetene i litt olje. Tilsett ønsket krydder og stek til potetene er litt crispy. Vi liker å bruke paprikapulver, salt, pepper og provence.
-Kok 2 store gulrøtter eller 3 medium møre. Hell av vannet og tilsett 2 ss creme fraiche. Mos det sammen og smak til med salt og pepper.
-Fiskekakene kan du bare slenge inn i ovnen på en rist med bakepapir på 200 grader til de er sprø på toppen.

 

 

Onsdag: Stekt ris
-Kok ris etter anvisningen, men med en terning grønnsaksbuljong i vannet.
-Stek 2 små oppkuttete løk blankt i olje. Tilsett oppkuttet: 2-3 fedd hvitløk, resten av paprikaen, 10 cm purre og gjerne noen restegrønnsaker også om du har det i kjøleskapet (jeg brukte da 2 sopp og litt chili). Stek til grønnsakene er gjennomstekt og tilsett paprikapulver. Tilsett risen og stek dette sammen noen minutter mens du rører innimellom. Lag en grop i midten, tilsett to egg, rør de sammen og deretter rør det godt sammen med resten av risen i panna. Stek til egget som er blandet inn i risen er stekt. Smak til med salt og pepper. Har du soyasaus er det også godt å tilsette 2ss av det, men det er ikke et must.

 

 

Torsdag: fiskekaker, kokt potet, stekte aspargesbønner og creme fraiche
-Denne her sier vel egentlig seg selv for det meste hehe. Stek fiskekaker i stekepanna, kok potetene møre, stek aspargessbønnene i en panne med litt olje, hvitløk, salt, pepper og eventuelt chili. Smuldre 1/2 grønnsaksbuljong og bland sammen med 3 ss creme fraiche som serveres til. Enkelt, sunt og digg!

 

 

Fredag: currygryte med blomkål og squash
-Stek oppkuttet løk blank i olje. Tilsett blomkål delt i små buketter, resten av swuashen og 2 grovkuttede hvitløksfedd og stek i to minutter. Tilsett 5ts currypaste, 1/2ts ingefærpulver og stek i 2 minutter til. Tilsett 2/3 av kokosmelken (resten skal brukes senere i gulrotsuppa). Kok til blomkålen er mør og spe eventuelt på med litt vann. Smak til med litt salt og pepper.
-Kok samtidig ris etter anvisningen på pakken.

 

 

Lørdag: sopp stroganoff
-Stek 2 små hakkede løk blanke i litt olje. Tilsett ca 6 cm hakket purre og all soppen (skjær den i terninger først). Stek til soppen er gjennomstekt. Tilsett 2.3 dl vann, en terning grønnsaksbuljong, 0.5 ts paprikapulver og 1 ss dijonsennep og la dette småkoke i ca 5 minuttter. Smak til med salt og pepper. Ta stekepannen av platen og rør inn halve boksen med creme fraiche.
-Samtidig kutter du opp ønsket antall poteter i store terninger og koker de møre. Hell vannet av potetene når de er klare, mos de og tilsett 2 ss creme fraiche. Smak til med salt, pepper og muskat. Litt smør er også godt å tilsette!

 

 

Søndag: kremet gulrotsuppe
-Kutt resten av gulrøttene i terninger og grovhakk 2 fedd hvitløk. Kok opp med ca 6 dl vann, salt, pepper, 1/4 ts ingefærpulver og en terning grønnsaksbuljong. Når grønnsakene er møre moser du hele suppen med en stavmikser. Rør inn 1/3 av boksen med kokosmelk og suppen er klar til servering. Tilsett gjerne chili om du har og ønsker litt styrke på suppen.

 

Ønsker dere flere slike innlegg med billige ukesmenyer? Ønsker dere også tips for hvordan sette sammen en billig ukesmeny?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

4 kommentarer
    1. Elsker enkle middager som er laget fra bunnen med mye grønnsaker, men går ofte i det samme.. hehe
      Takk for flere gode tips👍🏼

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg