ANTREKK OLAKJOLE + SVAR PÅ SPØRSMÅL

Korleis går det med deg sånn egentlig? Helt ærlig så er det knalltøft, men denne uken her har vært bedre enn den forrige uken.

Kva er opplegget videre framover? Etter jeg har vært på RASP i 6 uker skal jeg hjem og gå på spiseforstyrrelsesenheten i Vestfold på dagavdelingen alle dagene i hverdagen, for så å ha en ny runde på RASP igjen (uvisst når og hvor lenge, det får jeg vite mer om senere) og så tilbake til dagenheten igjen.

Blir det muligheter for Modum seinere? Jeg har mulighet til å søke dit igjen og så få plass, men før det må jeg eventuelt ha kommet ganske langt i tilfriskningsprosessen min. Før var jo Modum Bad planen når jeg var klar for det, men jeg er helt ærlig usikker på om det i det hele tatt blir aktuelt. Jeg føler at opplegget jeg er i nå er det ultimate og at jeg ikke trenger Modum Bad på banen, men man skal aldri si aldri.

Er dette opplegget betre enn det som ikkje funka i haust? Opplegget jeg var på i høst er bra, men da må man være friskere enn hva jeg er nå og man må være i stand til å ta svært mye ansvar selv (jeg er ikke helt der ennå). For min del er opplegget som er nå mye bedre og det er virkelig hjelpsomt å være her.

Hvordan er dagsplanen for måltider på rasp? Hvilke klokkeslett er de ulike måltidene? Frokost er 08.45-09.15, lunsj er 12.00-12.30, middag er 16.00-16.30 og kveldsmat er 20.00-20.30. Noen har også noen ganger mellommåltider som er klokken 14 ca eller 18 ca om jeg ikke husker helt feil.

Må dere spise brødmat, eller kan dere velge alternativer? Til frokost kan vi velge mellom grøt (kun på hverdager), musli eller brød/knekkebrød. Til lunsj er det brød/knekkebrød eller man kan velge salat tre ganger i uken. Til middag er det vanlig middagsmat. Kveldsmat er brød/knekkebrød eller musli. Det er veldig greit at det er flere alternativer her!

Kanskje rart spm, men er noen venner/og personer lettere å være med enn andre ift hvis du er dårlig?- virker som du har veldig mange venner ut fra bloggen, det er bra. Jeg er først og fremst utrolig heldig som har så mange gode folk rundt meg, det setter jeg veldig stor pris på! Og ja, det er absolutt noen som er lettere å være med enn andre i veldig dårlige perioder. I slike perioder isolerer jeg meg en del og orker egentlig bare å være sosial med de aller nærmeste.

Har du fototips? Bruker du oftest blits? Har du linser? Mitt aller beste tips er å rett og slett prøve seg frem med de forskjellige innstillingene, eventuelt se på videoer på YT. Nei, jeg bruker så og si aldri blitz, de få gangene jeg gjør det er når det er sol og skygge faller i ansiktet. Jeg har tre forskjellige objektiver, men bruker så og si bare 50 mm med blenderåpning 1.4 (eller er det 1.8 jeg har?).

Hvem tar bildene dine når du er innlagt? De tar jeg selv og det gjør jeg hovedsakelig hjemme også. Det er liiiitt vanskelig nå siden jeg for tiden ikke har kamerastativ, så jeg må være litt kreativ haha.

Da du var på dagbehandlingen tidligere, hva var aldersgjennomsnittet på pasientene der? Rundt 25-28 år kanskje. Jeg vet ikke alderen på alle de andre som var der da, så dette er ren gjetting.

Hvor er de beste stedene du vet om/trivest? (trenger ikke være reisemål, kan liksom være”hjemme” eller en bestemt cafe) Hmm, jeg trives veldig godt på hytta. Det er et eller annet med roen der. Ellers tror jeg det mer er personene jeg omgås med og hvordan jeg har det som avgjør hvorvidt jeg trives godt eller ei.

Har du/har du hatt noen sære eller litt uvanlige interesser/hobbyer noen gang? Hmm, det var jo vanlig da jeg var liten å samle på glansbilder, viskelær, servietter og pokemonkort, så jeg tror ikke det går under kategorien uvanlig. Men jeg har bestandig vært glad i å skrive og kunne bruke fritiden min på å skrive noveller og dikt som barn og ungdom.

Dette er et spørsmål som kanskje er litt for rett på, så forstår godt hvis du ikke svarer, men er det det at du er undervektig, eller det at du har bulimi som gjør at du må til behandling? Jeg spør fordi jeg synes det er så mange som er undervektige, uten at de nødvendigvis blir underlagt noen behandling av den grunn. Må ellers si at jeg synes du er veldig flott, og har en fin og variert blogg <3 Jeg går til behandling på grunn av bulimien og undervekten er en konsekvens av bulimien. Når det kommer til behandling så har jeg innrykk av at de fleste med en spiseforstyrrelse på min alder går til behandling, men hva den behandlingen er varierer i stor grad. Så er det også forskjell på frivillig og tvangsinnleggelser blant annet, jeg for eksempel er på RASP frivillig. Tusen takk<3

Hvordan fungerer det med praktiske ting som klesvask når man er innlagt? Har dere et vaskerom dere kan bruke? Det er eget vaskerom her med vaskemaskin, vaskepulver og tørketrommel, så det er heldigvis null stress! Det er i tillegg flere tørkestativ og jeg bruker alltid et av dem.

 

Hva synes dere om antrekket og er det noe mer dere lurer på?

 

 

//Elise Amanda

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg