CAPIO VS RASP

Det har blitt etterspurt om jeg kunne skrive et innlegg om Capio vs RASP og selvfølgelig kan jeg det! Jeg er nå på RASP intensiv, så sammenligningene blir mellom dem. Før jeg starter vil jeg si at folk reagerer forskjellig på behandling og at det som ikke fungerer for en kan fungere supert for en annen. Det begynner også å bli noen år siden jeg var på Capio (2015) så det kan også hende at noen ting er forandret nå. Men i dette innlegget kommer jeg til å legge vekt på de positive sidene ved hvert sted, da får man et innblikk i hvordan ting fungerer de forskjellige stedene, samtidig som jeg ikke avskrekker noen. Håper det høres greit ut!

Positivt med RASP intensiv:
-Det er utrolig god individuell oppfølging og man får utdelt en kontakt både på dag og på kveld som er “din”.
-RASP kan legge veldig til rette for den enkelte og de forstår at det som fungerer for en nødvendigvis ikke fungerer for en annen.
-Man får selv være med på å bestemme deler av behandlingen og deler av kostplan, man får til og med flytte noe mat fra et måltid til et mellommåltid om det føles bedre.
-Til hvert måltid skriver man seg opp på liste på hva man vil ha. Det finnes nemlig flere byttealternativer på kostlisten. For eksempel kan man selv velge om man vil ha brød, brød og knekkebrød, musli eller grøt til frokost.
-RASP har kompetanse på flere områder enn kun spiseforstyrrelse, noe som gjør det til et godt og trykt sted å være om man sliter med mer enn SF.
-Rommene her er veldig store, noe jeg synes er positivt!
-For min del er det positivt at RASP ligger i Oslo da jeg har flere venner som bor i Oslo og det heller ikke er så langt unna hjemmefra (litt under 2 timer i bil).
-Det er ikke helt firkantet her og personalet er generelt flinke til å bruke skjønn, slik at man faktisk kan gå litt utenfor rammene noen ganger om det er til det beste for en.
-De slår ikke hånden av deg her om du skulle drite deg ut. Du mister ikke plassen av den grunn, men får starte en blank dag fra neste morgen.
-Personalet her er generelt utrolig kompetente.

Positivt med Capio:
-På lørdager byttes kveldsmat og middag om, slik at det blir “kveldsmat” rundt middagstider og at middagen er når man vanligvis spiser kvelds. Dette synes jeg er utrolig positivt da det er vanlig å spise senere middag i helger.
-Capio har også egen kokk som lager maten, det er et stort pluss!
-Om det er somatisk ansvarlig får man være med på yoga to ganger i uken.
-Det er veldig fint der og hjemmekoselig, slik at man klarer å slappe av. Selv om Capio ligger i helsehuset så er alt av møbler og interiør fra IKEA.
-Man kan dra på fellestur til for eksempel en kino for å se en film eller andre ting man måtte ønske.
-Det er ett mellommåltid/fika med stor variasjon, noe som er utrolig bra så man får utfordret seg! Eksempler på fika kan være smoothie, en yoghurt eller en is.
-De har masse hobbyutstyr man kan bruke, noe jeg synes er bra da det blir mye hviletid og rom for å gjøre rolige hobbyer.
-Capio ligger i Fredrikstad og det er en utrolig fin og koselig by!
-De samarbeider med en psykiatrisk avdeling i Fredrikstad om det er behov for det.
-Capio har en veldig god utslusing, slik at man får vært mer og mer hjemme og litt på Capio i slutten. Noe som er veldig fint, slik at man ikke går fra å være innlagt hele tiden til å bli kastet rett ut i “livet der ute”, men at man tar det gradvis.

 

Håper innlegget falt i smak! Har dere flere ønsker for innlegg?

 

 

//Elise Amanda

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg