HVORDAN TAKLE Å FØLE SEG METT

Hæ, kan det være vanskelig å føle at man er mett? tenker du kanskje. Ja, det kan det faktisk og nettopp dette er noe jeg har blitt spurt om jeg kan skrive om. Det som er interessant er at noen som har en spiseforstyrrelse synes det er vanskelig å føle seg mett, mens andre synes at det er vanskelig å ikke føle seg mett. Spiseforstyrrede mennesker er forskjellige, akkurat som alle andre mennesker er. Denne gangen er det derimot det å synes det er vanskelig å føle seg mett jeg skal skrive om. Selv synes jeg dette er vanskelig, men heldigvis har jeg noen “triks” på lager! Hva som fungerer for meg fungerer kanskje ikke for deg, likevel håper jeg at noen av disse tipsene kan være til hjelp.

-Distraksjon. Hvis jeg føler meg ganske mett har jeg fort for å falle inn i overspisingen, nettopp fordi jeg ikke takler den følelsen av å være mett særlig bra. Da er det lurt å finne en distraksjon som gjør at jeg ikke overspiser og som minsker angsten jeg kan få etter å ha spist. For meg kan det hjelpe å strikke, da holder jeg både hender og hjerne opptatt. En annen ting som kan funke er å gå en tur, så lenge jeg klarer å legge igjen bankkortet hjemme. Det viktigste er å finne noe som hjelper en selv.

-Å anerkjenne følelsene. En annen ting man kan øve på er å stå i angsten uten å gjøre ting for å lette dem. Dette kan være svært vanskelig, men det vil på sikt bli lettere. Anerkjenn følelsene og aksepter at det er vanskelig. Kjenn på angsten og stå i den. For meg kan dette gjøres ved å blant annet bli sittende rundt bordet etter å ha spist eller sette meg ned i sofaen etter å ha spist uten å gjøre noe spesielt for å avlede. Det er skikkelig tøft, men på den måten får man erfare at det ikke er farlig å ha angst.

-Å takle i små doser. I ekstra vanskelige perioder kan det rett og slett bli for vanskelig å i det hele tatt prøve å takle å være mett. Da må man finne et alternativ, for å hoppe over måltider er ikke en særlig god mestringsstrategi. For meg kan det i slike perioder eller på slike dager være behjelpelig med næringsdrikker. Da får jeg i meg det jeg skal, men slipper unna følelsen av å bli særlig mett. Dette er ikke en langvarig løsning, men noe som kan være til hjelp i perioder.

 

Noe annet dere vil jeg skal skrive om?

 

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg