JA VI ELSKER NORSK NATUR!

Har dere hatt en fin uke så langt? De siste ukene har iallfall jeg fått gått en god del turer som jeg ikke har fått vist dere noe fra. Det har jo vært så nydelig vær i det siste at jeg har gjort som veldig mange andre i Norge: benyttet naturen. Alt annet er jo så og si stengt og da er vi heldige som har så mye fin natur rundt oss. Det er fint å se hvor flinke folk er til å holde avstand når man møtes ute og at noen venter om man skal passere et trangt sted. Hva er det forresten med nordmenn og det å si hei i skogen? Jeg sier jo bestandig hei selv, så jeg er jo en av de.. men så fort man er utenfor skogen hilser man visst ikke på hverandre lenger haha. Det er et rart fenomen det der.

 

Lauvesetra: hit husker jeg at mamma, pappa, lillebroren min og jeg hadde mange søndagsturer til da vi var små! Man parkerer på en parkering og går opp en grusvei eller gjennom skogen. Vi valgte skogen opp og grusveien ned. På toppen er det en hytte som noen ganger er åpen hvor de selger vafler, kaffe, saft og lignende. Det er også bålplass der og det er en kjempefin tur! Det er 3.8 km hver vei forresten. Hit gikk Anniken og jeg sammen opp og det var fint å gå denne turen igjen!

 

 

Salsås: Dette er en topptur som ligger rett ved her jeg bor på 4,8 km. Her gikk Vibeke og jeg her om dagen og vi klarte å surre oss litt bort på vei ned haha. Heldigvis fant vi tilbake til stien etterhvert. Dette er også en fin tur som jeg har gått en del ganger, men vær obs på at den ene strekningen er litt vanskelig å finne frem i. Hvertfall for to stk surrehoder uten særlig retningssans.

 

Slottsfjell: Denne måtte nesten med da det er en nyyydelig utsikt på toppen av fjellet og det er jo litt spennende på toppen med borgen også. På mandag møtte jeg Tine i fritiden min mens jeg var i Tønsberg og vi ruslet litt rundt i sentrum før vi tok turen opp hit og nøy hver vår iskalde brus i sola. Det var fint, det!

 

Ula / Kjerringberget og rundt der: For å være helt ærlig vet jeg ikke helt hva stedet vi endte opp hen heter for noe, jeg bare fulgte etter Anniken som hadde kartet haha. Vi parkerte uansett i Ula og gikk forbi Kjerringberget, Kjerringfjellet og slo oss ned på en liten fjelltopp ved en strand. Herlighet, det var så himla mye fint å se på der og så mange bukter med rullestein og nyyyydelige strender! Anniken, Carl Petter, Andreas og jeg var her på torsdag og det ble en fin rundtur på 7.9 km.

Jeg synes det er godt at det er lov til å gå tur, så lenge man holder avstand. Nå skal jeg faktisk straks ut for å møte Maud og vi skal ta noen bilder og gå en liten tur sammen. Og i morgen har jeg også planer, da skal Vibeke og jeg gå tur. Det blir mye tur om dagen!

 

Er du glad i å gå tur?

 

//Elise Amanda

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg