KAN DU SETTE AV LITT TID TIL Å HJELPE?

Feministhjertet mitt varmes av hvilken organisasjon årets tv-aksjon går til, nemlig Care. Under her har jeg kopiert og limt inn litt av informasjonen som står på hjemmesiden til tv-aksjonen så dere også får vite litt om det, hvis dere ikke vet fra før. Hjemmesiden finner du forøvrig her. Årets tv-aksjon går av stabelen på søndag og jeg skulle så gjerne ha vært bøssebærer selv, men jeg er dessverre ikke hjemme da.

Jeg ble spurt om å gå med bøsse siden jeg har gjort det før og da spurte jeg også hvordan det stod til i Larvik. Dessverre mangler det en god del folk til å gå med bøsse på søndag, så jeg håper at dette innlegget her kan inspirere noen til å melde seg frivillig<3

“TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Årets aksjon går av stabelen søndag 20. oktober”  

“Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

CARE skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Når vi gir kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.

TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina. 

CARE er en global bistandsorganisasjon som jobber for å redde liv, bekjempe fattigdom og oppnå sosial rettferdighet.”

les mer om care sitt arbeid HER.

Du kan melde deg på til å gå med bøsse på blimed.no og etter å ha meldt deg på får du informasjon om oppmøtested og tid. På oppmøtestedet får du utdelt bøsse og område du skal gå i. Man kan også gå sammen med ei venninne, et familiemedlem eller man kan gå alene. Selv har jeg gått alene og jeg har gått med ei venninne før.

Det er kun snakk om to timer, men tenk å få lov til å hjelpe noen til et bedre liv kun ved å sette av to timer ca søndag kveld! Jeg håper så inderlig at flere melder seg slik at flest mulig områder i Larvik (og selvfølgelig resten av landet) blir dekt.

 

 

Skal du gå?

 

 

//Elise Amanda

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg