OPPSKRIFT: LUN SØTPOTETSALAT

God kveld! I går ble det ikke noe blogging da jeg trengte å slappe av utenom de avtalene jeg hadde den dagen. Vibeke og jeg møtte ØP for et intervju blant annet, da hun hadde nominert meg til ØP sin julekalender “min beste venn”. Hun har faktisk holdt det helt hemmelig for meg, men da hun ble valgt til den ene dagen fortalte hun meg det. Jeg ble utrolig rørt og det var så fint tenkt og gjort av henne! Tenk at Vibeke og jeg har vært venner i over 20 år!? Artikkelen kan man lese på nett nå forresten.

Klare for en til oppskrift? Denne her er så god at jeg noen ganger lager den og spiser den uten noe annet til. Den passer egentlig til veldig mye, blant annet grillmat, julemat og tapasbordet. Denne hadde jeg jo faktisk med som min tapasrett på det forrige julebordet jeg var på. Frukt og bær passer utrolig godt i forskjellige middagsretter, men vi er ikke så gode på å bruke det her i Norge. Eneste unntaket er vel tyttebærsyltetøy. Men ikke la deg skremme av at denne lune salaten inneholder tranebær, for det hever virkelig retten!

Du trenger:
•2 store søtpotet
•1 blokk fetaost
•1/2 purre
•3/4 pakke med tranebær
•salt, pepper og litt olje

•Sett stekeovnen på 180 grader
•Kutt søtpoteten i terninger, vend inn litt olje og strø over litt salt og pepper. Stekes til søtpotetbitene er møre.
•Kutt purre i halvsirkler
•Smuldre fetaost over søtpoteten, bland inn purre og tranebær. Bruk hendene til å vende alt inn sammen.
•Toppes med litt ekstra purre og tranebær

 

Så den digg ut?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg