SLIK TØYER JEG TIL SPAGATEN

God påske! Det var så fint å komme hjem til å se at påskeliljene ute hadde sprunget ut. De står plassert i en slags blomsterkasse ved utgangsdøren vår og skaper skikkelig vårstemning. Ikke minst var det fint å se Andreas og jentene igjen! Det blir nok en fin påske her hjemme, været er iallfall på vår side slik det er meldt. Vi har ikke så mange planer for påsken annet enn å gå noen turer, slappe av og grille den ene dagen. Men jeg tror det er veldig greit sånn jeg, med en rolig påske:)

Jeg har vært helt elendig på å tøye etter at treningssentrene stengte. Før tøyde jeg alltid etter å ha trent, men siden det stengte har motivasjonen min sunket i jorden. Jeg har tenkt på det lenge uten å komme i gang. Men fra og med neste uke, da SKAL jeg begynne å tøye iallfall 2 ganger i uken, helst tre. Hvis dere også har lyst til å slenge dere med får dere se mine favorittøvelser under her når det kommer til tøying av spagaten.


Bakside og side ben. Stå med god avstand mellom beina og ha strake knær. Len deg til den ene siden og legg hendene på foten din. Prøv å ha ryggen så rett som mulig. Legg så hendene i bakken mellom beina og la overkroppen følge etter. Til slutt tøyer du som du gjorde først, bare på den andre siden/foten.

 


Forside lår. Målet her er ikke å komme så nærme bakken som mulig, men å tippe bekkenet forover. Gjør du det vil du få en veldig god strekk på forside lår. Tøy slik på begge beina.

 


Bakside bein. Plasser en fot inntil låret og len deg over det andre benet. Gjør slik på den andre siden også.

 


Forside og bakside lår. Denne her strekker i forsiden av låret på beinet man har bak og på baksiden av låret på beinet man har foran. Her er også tingen å stå med bakerste kne så rett som mulig og tippe bekkenet forover.

 

Bakside bein. Denne er litt forskjellig på hvor det strekker hos folk, men på meg er det hovedsakelig bak knærne og litt i leggene. Sett deg ned med strake ben, ta tak under føttene (eventuelt anklene om du ikke får tak i føttene) og tenk at navlen skal treffe knærne. Nå er ikke jeg heller så myk at jeg faktisk treffer med magen nedpå beina, men ved å tenke at man skal gjøre det får man en mest mulig riktig tøyestilling.

 


Hofter og bakside bein. Denne her strekker i hofta mi og baksiden av det fremste benet. Ha det bakerste benet i 90 grader, strekk ut det andre benet og hold kneet rett. Len deg over og tenk også her at navlen skal treffe kneet.

 


Test. Test gjerne hvor langt du kommer ned i spagaten og hold den posisjonen en liten stund. Ekstra gøy er det å teste før og etter en tøyeøkt. Her var jeg kald og jeg har ikke tøyd på lenge, så jeg har litt igjen til mål hehe.. Husk også å ha hoftene så rett som mulig.

 

Skal du prøve?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg