SMOOTHIE BOWL

God kveld! Flere av dere har etterlyst oppskrifter på vegetarisk og vegansk mat, så her kommer enda en! Oppskriftene jeg legger ut er enkle å lage, ingrediensene er lette å få tak i og maten er studentbudsjettvennlig. Det er noe jeg virkelig har savnet med veganske og vegetariske oppskrifter: ofte er ingrediensene vanskelige å få tak i og inneholder flere dyre spesialvarer. Dette er noe jeg unngår i oppskriftene jeg poster:) Oppskriftene er i tillegg ofte naturlig glutenfrie da jeg har cøliaki og glutenfrie produkter dessverre er himla dyre. Det positive med det er at jeg så og si lager all mat fra bunnen. Her kommer oppskrift på en smoothie bowl:

Du trenger: frosne bær • juice • valgfri topping. Jeg valgte å gå for en blanding av ananas/mango/papaya og appelsinjuice. Hvis du ikke liker smoothie så syrlig som hva jeg gjør anbefaler jeg å ha i en moden banan i tillegg. Jeg kjørte dette sammen i en smoothieblender og la til noen isbiter også for å få tykkere konsistens, det skal jo tross alt spises og ikke drikkes. Toppingen falt på banan, chiafrø, kokosmasse og blåbær. Utrolig god kombinasjon, men neste gang tror jeg at jeg tilsetter enda mer kokos!

Hvis du ønsker at det skal mette litt mer enn hva dette gjør så anbefaler jeg å tilsette musli. Jeg har ikke prøvd det, men jeg er helt sikker på at det smaker godt til! Jeg henger nemlig litt etter og dette er første gang jeg har laget og smakt smoothie bowl hehe… Det blir definitivt ikke den siste gangen!

Har du spist smoothie bowl før? Hva slags kombinasjon liker du best i så fall?

//Elise Amanda

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg