SVAR PÅ SPØRSMÅLENE: LANGTIDSSYK, INSPIRASJON +++

Endelig kommer svarene på spørsmålene dere stilte meg! Jeg har forresten blitt skikkelig forkjølet og jeg er så lei av det nå. Tett nese som renner, smerter i kroppen, vondt i hodet og halsen, lite energi og veksling mellom å fryse eller være for varm. Snart bytter jeg ut snytepapiret mitt med et håndkle liksom haha. Det er så irriterende at jeg blir så fort syk! Spesielt nå i disse tider hvor man må testes, jeg synes nemlig koronatesten er grusom.. Jeg fikk heldigvis tatt hurtigtest denne gangen, så det negative svaret kom veldig fort!

I dag har jeg ligget ganske lenge i senga, men jeg har også fått løst litt kryssord. Jeg synes det er en så fin måte å få tankene over på noe annet, da det krever en del å skulle løse. Jeg har også tegnet og malt litt i det siste, så kanskje jeg skal vise dere noe av det etterhvert. Vi får se. Her kommer iallfall svarene på spørsmålene dere stilte meg!

Hva slags lekser/oppgaver får du fra behandleren din på spis mellom timene? 
Det er litt forskjellig, men det er alltid RTR (real time registration). Ellers er det mer spesifikke ting jeg må jobbe med å unngå eller jobbe med å klare. Det kan også være ark jeg må fylle ut eller tekster jeg må lese.

Kanskje du kan skrive litt mer om det å være langtidssyk?
Ja, det kan jeg godt! Tenkte du generelt eller er det noe spesifikt du ønsker at jeg skal skrive om rundt det?

Du skrev nylig om jaget etter å bli likt av alle. Hvordan har du det med det, i forhold til helsepersonell? Jeg spør fordi jeg sliter med dette selv, jeg føler jeg må være en flink pasient og er redd for å være til bry. Det gjør at jeg nøler med å fortelle hvordan det egentlig går, når alle tror det går bedre fordi jeg har gått opp i vekt.
Åh, jeg kjenner meg igjen i dette! Jeg har funnet ut at det beste er å fortelle dem at det er akkurat sånn jeg føler, da det som regel fører til videre dialog på hvordan de kan hjelpe meg for eksempel. Er det steder jeg har vært før eller vært lenge kjenner personalet meg så godt etterhvert at de kan se jeg har det vanskelig selvom jeg gjør mitt ytterste for å fremstå “flink”. Noen ganger hjelper det å for eksempel lage avtaler at de skal spørre meg rett ut om x eller y, da jeg synes det kan være svært vanskelig å ta opp de temaene eller fortelle det selv.

Har du vært innlagt på sykehus noen gang, for noe som ikke er knyttet til spiseforstyrrelsen?
Ja, flere ganger hehe. De to første gangene var jeg ganske liten og da var jeg innlagt for to forskjellige operasjoner to forskjellig ganger: sette inn dren i øret og ta mandlene. Jeg var mye syk som barn og et såkalt “ørebarn”. Jeg har også vært innlagt med matforgiftning som barn. I voksen alder har jeg måtte operere mandlene på nytt da jeg fortsatt var mye syk og det viste seg at det var mye de ikke hadde fått med første gang.

Hvem inspirerer deg, og hvorfor?
Dette er så vanskelig å svare på, da det er så mange som inspirerer meg på forskjellige områder. Feks fotograferingen til Nirrimi Haakonsen, skrivingen og fantasien til Cecilia Samartin og Khaled Hosseini, dyktigheten til Gordon Ramsay innen mat, hvordan Eva Igo danser og sånn kunne jeg fortsatt lenge hihi.

Kan du lage flere youtube videoer?
Det kan jeg prøve å få til etterhvert når jeg har overskudd<3 Men da trenger jeg nesten forslag til hva jeg skal lage videoer om, for jeg er helt blank.. Jeg har forresten TikTok da, hvis det er interessant hehe.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg nå?
Denne er litt sår akkurat nå, men det kunne jo ikke du som spurte vite.. <3 Akkurat nå prøver jeg iallfall bare å ta en dag av gangen, da jeg er inne i en veldig tøff periode. Men sånn generelt sett så står jeg jo opp, går tur og ser serie/tegner/løser kryssord iallfall i løpet av dagen.

Hva ønsker du deg til jul?
Av materielle ting (tror det var det som var siktet til, så svarer sånn) ønsker jeg meg gavekort på garn, duftlys og en sovepose iallfall!

 

Noe mere dere lurer på?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg