TING DU KAN GJØRE I KARANTENE ELLER ALENE

Det er utrolig mange som sitter i karantene nå og for de som ikke sitter i karantene eller isolasjon er det uansett anbefalt å minimere sosial kontakt. Da er det lett å gå litt på veggen, iallfall om man er vandt med å ha en del ting å holde på med, være sosial og lignende. Denne tiden er utrolig vanskelig for mange, både med bekymringer for å bli syk eller smitte andre og fordi alle tiltakene rundt kan virke skremmende. For mange faller behandlingstilbud, skole og jobb bort noe som kan være til økt symptomtrykk om man er syk eller en sterkere følelse av ensomhet. Ta vare på hverandre og husk at denne tiden ikke varer evig.

Under her forteller jeg dere om noen punkter dere kan bruke tiden deres på, som kanskje er til hjelp.

-Lær deg noe nytt! Hva med å prøve ut strikking? Hvis du ikke har noen til å vise deg så finnes det utrolig mange gode videoer på YT eller man kan melde seg inn i for eksempel “strikkesia” på Facebook og spørre om hjelp der. Eller kanskje du vil teste ut yoga? Det finner man også massevis av på YT! Hva med å begynne å lære seg et nytt språk? Appen duolingo er fantastisk til det og jeg brukte den selv veldig mye før. Kanskje er det noe helt annet du vil lære deg?

-Organiser, rydd og sorter. Det forrige året gikk jeg gjennom boden vår og jeg kastet 3 fulle søppelsekker(!!) med forskjellige ting. Herlighet så godt det var å få det unna! Ellers så er det andre ting som fort hoper seg opp, spesielt i skuffer, skap og klesskap. Hva med å ta en skikkelig runde hvor du organiserer, finner frem ting du skal selge eller gi bort og ting du skal kaste? Eller en skikkelig vårrengjøring? Den følelsen etter noe slikt er gjennomført er skikkelig digg!

Ta vare på deg selv. Om det så er å gå deg en tur med din favorittpodcast på øret (min favoritt er truecrimepodden), stelle hår/hud/negler, sette deg til rette i sofaen inntullet i et pledd med en kopp te og en god bok, skrive ned dikt/tanker, ringe eller FaceTime med familie og venner, spille spill med familien din, lage en bullet journal, pusle puslespill eller noe helt annet så håper jeg du gjør det.

 

Har du noen tips?

 

 

//Elise Amanda

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg