BILLIG OG GOD VEGETARISK UKESMENY

Hei dere! Jeg tenkte å vise dere vår ukesmeny. Akkurat nå er budsjettet ekstra stramt, så pris er veldig i fokus. Alle ingrediensene til dette kom på ca 400kr og det er jo en veldig grei pris for 7 middager for 2 personer, eller hva? Her har vi til og med måtte handle inn basisvarer som ris, poteter og andre ting vi vanligvis har i skapene. Jeg hadde faktisk tatt vare på kvitteringene for å vise dere nøyaktig pris og alle ingrediensene, men de klarte jeg å kaste. All maten er forresten glutenfri i tillegg. Nå er ikke dette verdens mest inspirerende ukesliste for middager, men med tanke på budsjettet er det ikke så alt for verst like vel! De fleste ingrediensene som er handlet inn brukes i flere retter, slik blir det mer økonomisk og man unngår å kaste mat. Jeg kommer forresten til å skrive hovedproteinen i måltidene da mange ikke har så stor kunnskap om vegetariske proteinkilder.

 

Mandag: salat m/ost, burger, pinjekjerner. Jeg bruker de grønnsakene jeg føler for, men salat, tomat, agurk og purre er alltid med. Andre ting som blandes i er fetaost. Burger fra Oumph stekes i ovnen og kuttes opp i biter når den er ferdig stekt. Toppes med pinjekjerner og balsamicoeddik. Det er også veldig godt med avokado i. Hovedprotein: burgeren.

Tirsdag: ris, tzatziki, stekeost (ny greie fra arla, salt i smaken), salat. Ris kokes etter anvisning på pakken, osten stekes i panne til den har en gyllen skorpe, tzatziki kjøpte vi ferdiglaget (den lå i 50% disken og det samme gjorde osten), salat lages av de grønnsakene vi har. Hovedprotein: osten.

Onsdag: rød spicy grønnsakssuppe med linser. Denne er laget litt på måfå, men den inneholder iallfall grønnsaksbuljong, linser, hakket tomat, tomatpure, vann, kål, purre, potet, gulrot, chili, hvitløk, paprika, paprikapulver, salt og pepper. Den er såååå god! Jeg pleier å lage den skikkelig spicy. Hovedprotein: linsene. Beklager for et fælt blitz-bilde.

Torsdag: bønneburger, potetbåter. Vegetarburgere lages fra bunn med enten linser eller kidneybønner. Denne uken ble det med kidneybønner. Ved siden av har vi ovnsbakte potetbåter, dressing og stekte grønnsaker. Hovedprotein: linser/bønner.

Fredag: tacosalat med nachos og linser. Bilde fra en annen dag vi hadde tacosalat. I vår pleier jeg ha div grønnsaker, rømme, salsasaus, guacamole, nachochips, linser eller kidneybønner stekt i tacokrydder og ost. Nydelig mobilbilde her ja.. Hovedprotein: linser/bønner.

Lørdag: risotto + spicy kikerter. Risotto laget etter oppskrift på pakken. Stekt med ekstra sopp i. I egen panne stekes kikerter i olje med ønsket krydder. Kikertene serveres på toppen av risottoen. Hovedprotein: kikerter

Søndag: gulrotsuppe, oppskrift finner dere HER. Hovedprotein: ikke noe i grunn, men det er godt å tilsette ristede sprø kikerter.

 

Er det ønskelig med flere slike innlegg?

 

//Elise Amanda

_______________________________________

Følg meg gjerne på FaceBook HER eller på instagram HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg