FORDELER/ULEMPER VED INNLEGGELSE KONTRA POLIKLINISK BEHANDLING

Jeg fikk et spørsmål til ukens spørsmål om jeg kunne skrive litt om fordeler/ulemper ved innleggelse kontra poliklinisk behandling, hvorpå jeg svarte at det kan jeg, men det får bli i et eget innlegg. Grunnen til det er at jeg ikke klarer å formulere meg kort nok til å kunne få det inn på ukens spørsmål -innlegget. Derfor kommer det et helt eget innlegg om det nå. Spørsmålet er egentlig et ganske komplisert spørsmål, fordi så mange faktorer spiller inn. Jeg sitter ikke på noen fasit og vil heller ikke gi dere innrykk av at jeg sitter på det, så da er dere klar over det.

Det aller første jeg vil nevne er at folk er forskjellige og folk er på forskjellige stadier i spiseforstyrrelsen. For noen fungerer poliklinisk behandling best og/eller det holder, for andre fungerer det ikke godt nok og/eller at det ikke holder. Fordelene med poliklinisk behandling er at man har mulighet til å opprettholde hverdagen sin til en viss grad, samtidig som man får behandling. Det er veldig greit å skulle få bo rundt de man bor og ha den friheten det gir, om man er i stand til det. Fordelen med innleggelse er at man kan få hjelp der-og-da i situasjoner som krever det, behandlingen er i tillegg ofte mer intensiv og man har større mulighet for å få støtte. Ulempen er jo at man rives vekk fra hverdagen sin og ofte må flytte til en helt annen by enn hvor man egentlig holder til.

For min del fungerer en kombinasjon best. Takket være poliklinisk behandling har jeg blitt i stand til å ta imot behandling ved innleggelse. Jeg har nå utrolig mange verktøy, men jeg trenger hjelp til å kunne bruke dem. Når jeg står midt i situasjoner svikter ofte den rasjonelle delen av meg og spiseforstyrrelsen kommer frem på sitt sterkeste. I slike situasjoner klarer jeg ikke å bruke verktøyene jeg har fått og da trenger jeg rett og slett noen andre til å ta kontroll over meg frem til jeg har god nok kontroll selv. Hadde jeg vært uten det ene eller det andre hadde jeg ikke vært her jeg er i dag. Min konklusjon er dermed: fordeler/ulemper og hva som er best er helt individuelt. Hva som passer for meg passer nødvendigvis ikke for deg. Og hva som passer for deg passer nødvendigvis ikke for meg.

Håper du/dere fikk et svar dere følte var brukbart! Hvis noen av dere lurer på noen flere litt utfyllende spørsmål må dere ikke være redde for å spørre.

 

Jeg minner forresten om konkurransen hvor du kan vinne premier som jeg har gående, den finner du ved å klikke HER.

 

 

//Elise Amanda

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg